Datacenters

IT-Cooling is een kritisch aspect van het ontwerp en de werking van datacenters, MER en SER ruimten, in de Telecom, UPS- ruimten, MCC ruimten en laboratoriums.

Uitdagingen in datacenters

Efficiënte koeling in deze branche is cruciaal voor het behoud van de betrouwbaarheid en prestaties van de IT-infrastructuur.

Onze oplossingen

Door middel van precisie airconditioning wordt de temperatuur en vochtigheid nauwkeurig geregeld. Ze worden vaak gecombineerd met verhoogde vloeren en geperforeerde tegels om de koele lucht efficiënt te verspreiden.

Datacenters gebruiken vaak serverracks die zijn opgesteld in afwisselend warme en koude gangen. Dit helpt bij het leiden van de afvoer van warme lucht uit servers naar de warme gang en het binnenbrengen van koele lucht uit de koude gang. Deze configuratie verbetert de efficiëntie van koelsystemen.

Ook vrije koeling wordt steeds meer toegepast waarbij buitenlucht gebruikt wordt om het datacenter te koelen wanneer de temperatuur van de omgevingslucht lager is dan de temperatuur in het datacenter. Deze methode verlaagd het energieverbruik en de kosten aanzienlijk.

Doorontwikkeling

Naarmate datacenters zich verder ontwikkelen en we hogere rekenbelastingen blijven vragen, zullen innovaties in koeltechnologieën een aandachtspunt blijven om de bijbehorende uitdagingen aan te gaan.

Door gebruik te maken van energie-efficiënte koeltechnologieën en -praktijken kunnen de operationele kosten en de milieu-impact van datacenteractiviteiten worden verlaagd.

METIS helpt u bij deze keuze door kennis van de praktijk en juiste toepassing en levering van hoogwaardige koeling apparatuur.

Projecten

Datacenter Kopenhagen

Het koelen van datacenters bij hoge temperaturen is allang geen uitzondering meer. Met hogere bedrijfstemperaturen richten datacenterbeheerders zich op het verbeteren van de veerkracht en redundantie van koelsystemen om een continue en betrouwbare werking te garanderen, zelfs in uitdagende omstandigheden.

Project bekijken