DE WIT datacenterkoeling heet voortaan METIS

Met ingang van 2 februari 2024 zijn wij verder gegaan onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum hebben we in goede harmonie de DE WIT groep verlaten om zelfstandig verder te groeien.

We zijn trots dat we in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie hebben opgebouwd en zo zijn we ook bijzonder trots op onze nieuwe naam en de daarbij horende uitstraling.

METIS begon in 2015 onder de naam DE WIT datacenterkoeling als onderdeel van de DE WIT groep uit Amersfoort. In de afgelopen jaren groeide het bedrijf uit tot een van de toonaangevende specialisten in het koelen van datacenters en verwarmen en koelen van industrie projecten en utiliteitpanden. Met een gedreven en ambitieus team worden er mooie projecten gerealiseerd binnen én buiten Nederland. Zo realiseerde DE WIT datacenterkoeling bijvoorbeeld een project waarbij airconditioningssystemen werden geleverd voor offshore windparken voor de kust van Denemarken en voor de kust van Engeland, koeling van datacenters in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Düsseldorf en Kopenhagen, maar ook de warmtepompinstallaties in zwembaden en kantoren. Het bedrijf is exclusief distributeur van het merk RC, onderdeel van Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems.

Optimale omgeving
Onder de nieuwe naam METIS zet het bedrijf de volgende stap richting verdere groei. Huidig directeur en eigenaar André Zweverink is opgetogen over deze ontwikkeling: “Voor een optimale omgeving, voor zowel IT als de mens, is koelen en verwarmen cruciaal. Dit stelt hoge eisen aan de koel- en verwarmingsinstallaties met betrekking tot ontwerp, betrouwbaarheid, energiegebruik en inzetbaarheid. Dit vraagt om een zorgvuldige selectie van een passende precisie airconditioning, warmtepomp of koelinstallatie. Met onze eigen 24/7-servicedienst is METIS in staat het preventief en correctief onderhoud uit te voeren zodat de continuïteit en inzetbaarheid van koel- of verwarmingsinstallaties te allen tijde is gewaarborgd.”

Deze stap komt voort uit het streven om METIS voortdurend te blijven ontwikkelen en te anticiperen op de continu veranderende markt. “Door steeds oog te hebben voor die omstandigheden, blijven wij in staat om onze opdrachtgevers en partners goed van dienst te zijn. We doen dat op onze eigen, doordachte en op uitgebreide ervaring gestoelde manier.”

Meer weten?

Bel André Zweverink
033 - 76 00 217