Over ons

Binnen de Griekse mythologie staat METIS (de eerste vrouw van Zeus) symbool voor wijsheid en kennis. Voor ons een passende naam. Wij zijn gestart in 2015 en waren tot eind 2022 onderdeel van de DE WIT groep onder de naam DE WIT datacenterkoeling. Om onze ambities te kunnen realiseren, gaan wij vanaf februari 2024 verder onder de naam METIS. 

METIS staat voor

  • Kennis van apparatuur, installaties en haar omgeving
  • Eigenzinnigheid; net even anders en creatiever
  • Openheid; doen wat we zeggen en zeggen wat we doen

Advies, maatwerk, service en onderhoud

Koelen en verwarmen zijn vandaag de dag cruciaal voor uw processen en comfort. Hierdoor worden er hoge eisen gesteld aan de koel- en verwarmingsinstallatie met betrekking tot ontwerp, betrouwbaarheid, energiegebruik en inzetbaarheid.

Wij zijn een onderneming die met veel enthousiasme en passie voor de huidige techniek, verwarming, koel- en airconditioning apparatuur levert aan de professionele installateur, adviesbureau of eindgebruiker.

METIS is een bedrijf met no nonsense filosofie, een persoonlijke aanpak en METIS conformeert zich aan de NVKL gedragscode. Op basis van grote expertise en jarenlange ervaring levert METIS advies, maatwerk, service en onderhoud.

Of het nu gaat om de precisie airconditioning als onderdeel van uw IT-infrastructuur, restwarmte hergebruik of het binnenklimaat voor de mens, METIS helpt u graag verder bij de keuze van het juiste koel- of verwarmingsconcept. Met onze eigen 24/7-servicedienst zijn wij in staat het preventief en correctief onderhoud uit te voeren zodat de continuïteit en inzetbaar van uw koel of verwarmingsinstallatie is gewaarborgd.

RC Group

METIS is partner en leverancier van RC, onderdeel van Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems S.p.A.

De fabriek opereert wereldwijd met dochterondernemingen, distributeurs en servicebedrijven, met bijzondere aandacht in Europa. Het bedrijf heette voorheen DeLclima, een holding van de De’Longhi Group. Sinds december 2015 is het merk RC onderdeel van Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems S.p.A. en is gespecialiseerd in hydraulische systemen voor airconditioning, verwarming en IT-koeloplossingen.