Datacenter Schiphol-Rijk

Het datacenter op Schiphol-Rijk is in april 2016 aangekocht met de bedoeling het te moderniseren en het beschikbare vloeroppervlak te vergroten. Van 1.000 vierkante meter ruimte breidden ze de totale oppervlakte uit naar ruim 4.500 vierkante meter. 

Uitdaging

De datacenterexploitant wilde bovendien het gehele koelsysteem herzien en opnieuw installeren met als doel een lage PUE (Power Usage Effectiveness) en daarmee de energiekosten op het gebied van koeling aanzienlijk te verlagen. De centrale koelinstallatie moest naast energiezuinig ook er laag in geluid zijn en passend gemaakt worden in een vooraf vaststaande ruimte. 

Oplossing

Om deze reden is een hydraulisch systeem toe gepast voor het koelen van de ITsysteem met een totaal koelvermogen van 7,2 MW in een N+1 situatie. Er is gekozen voor 6 stuks RC GLIDER EVO FREE 930 V2 F12 koelmachines voorzien van vrije koeling met een vermogen van 1,2 MW per stuk. Op zaal zijn in totaal 40 stuks RC NEXT EVO watergekoelde CRAH units van de NEXT EVO lijn geplaatst. DE CRAH units zijn uitgevoerd in een downflow uitvoering met luchtinlaat aan de bovenzijde en luchttoevoer vanaf de onderkant voor luchtdistributie onder de verhoogde vloer. 

Onze producten voor Datacenter Schiphol-Rijk